Tvorba marketingovej stratégie neziskovej organizácie - Beneková, Laura (2022)
Cieľom práce je navrhnúť vhodnú marketingovú stratégiu iniciatíve Obleč sa doma, ktorá združuje a zastrešuje slovenských lokálnych výrobcov v textilnom, obuvníckom a kožiarskom priemysle. Výstupy práce jej umožnia realizovať svoje poslanie - priblížiť ľuďom lokálnu produkciu, získať podporu od príslušných ministerstiev a poskytnúť členom výhody zo vzájomnej spolupráce. Bakalárska práca sa najskôr zameriava na popísanie základných informácií o neziskových organizáciách, o ich typoch a financovaní. Ďalej sú zadefinované špecifiká marketingu, marketingová stratégia a jej základné prvky. Druhá časť práce definuje využité dáta a metódy ich získavania. Posledná časť prostredníctvom aplikácie teoretických vedomostí, dotazníkového šetrenia a hĺbkových rozhovorov popisuje základné informácie o Obleč sa doma, jej marketingový mix a prostredie. Slabé a silné stránky, hrozby a príležitosti sú zobrazené pomocou SWOT analýzy. Na základe získaných podkladov sú následne vytvorené konkrétne odporúčania pre marketingovú stratégiu iniciatívy. Hlavným prínosom návrhov je prilákanie čo najväčšieho počtu ľudí na stránku Obleč sa doma, združenie čo najviac členov a upozornenie štátu na dôležitosť lokálnych výrobcov daných odvetví priemyslu.