Použití elektrických vozidel při doručení na poslední míli - Zelyczová, Nela; Kolář, Petr; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této práce je analyzovat aktuální možnosti doručení na poslední míli s aplikací na české prostředí. Obliba e-commerce stále roste a spolu s ní i požadavky zákazníků. Kurýrní a přepravní služby se musí přizpůsobit požadavkům zákazníků. Proto přicházejí s novými možnostmi doručení pro zákazníky, aby uspokojili jejich potřeby. Práce si klade za cíl analyzovat alternativní možnosti doručení, s hlavním zaměřením na elektromobilitu. Kvalitativní výzkum práce je zaměřený na analýzu elektromobility ve vybraných firmách pomocí rozhovorů se zástupci firem Výstupy rozhovorů jsou zpracovány pomocí softwaru MAXQDA 2022. Na základě výsledků z rozhovorů bylo provedeno dotazníkové šetření, které mělo ověřit výstupy z rozhovorů. Výsledky obou výzkumů jsou v diskusi komentovány a jsou zde uvedena doporučení pro přepravní společnosti týkající se využití potenciálu elektromobility.
Vedoucí práce: Petr Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses