Work-life balance při práci z domova - Stefanová, Tereza Nella (2022)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice work-life balance při práci z domova jakožto jedné z flexibilních forem práce. Hlavním cílem této práce je zjistit, jak zaměstnanci vybrané společnosti přistupují k práci z domova v kontextu work-life balance, a následně pojmenovat klíčová témata z pohledu zaměstnanců pro tvorbu konceptu práce z domova. Teoretická část obsahuje úvod do problematiky práce z domova a její výhody a nevýhody, a dále se zaměřuje podrobněji na fenomén work-life balance při výkonu práce z domova. Praktická část práce poté analyzuje work-life balance zaměstnanců vybrané společnosti v souvislosti s prací z domova za použití metody hloubkových rozhovorů se zaměstnanci společnosti. Na základě výsledků výzkumného šetření jsou následně pojmenovány nejdůležitější aspekty z pohledu zaměstnanců pro vytvoření konceptu práce z domova, které dané společnosti slouží jako jeden z podkladů pro tvorbu tohoto konceptu.