Využití IoT technologií v bankovním sektoru - Bureš, Martin; Luc, Ladislav; Zahálka, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá vyhodnocením využívání internetu věcí v bankovním sektoru. Hlavním cílem práce je analýza současného stavu využívání IoT technologií v bankovním sektoru a její následné vyhodnocení a určení předpokladů do budoucna. Vedlejším cílem této práce je porovnání stavu využití IoT technologií v bankovním sektoru České republiky s ostatními zeměmi. Tato analýza vychází z rešerše dostupných dokumentů k jednotlivým IoT řešením u analyzovaných bankovních subjektů. Práce je rozdělena do čtyř kapitol, kde v první kapitole je definován pojem IoT, popsána jeho struktura a protokoly, ale také hlavní využití, přínosy a rizika. Druhá kapitola se zaměřuje pouze na bankovní sektor, jeho regulace a subjekty v něm. Třetí kapitola se zabývá propojením bankovního sektoru s IoT, kdy je představen koncept Bank Of Things a FinTech. Hlavním zaměřením této kapitoly jsou přínosy a rizika využívání IoT v bankovním sektoru. Poslední kapitolu tvoří praktická část, ve které byla provedena analýza současného stavu a její vyhodnocení.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses