Vliv pandemie covid-19 na používání sociálních sítí - Mrkus, Michal; Syrovátková, Jana; Vranka, Marek, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce se zabývá vlivem pandemie Covid-19 na používání sociálních sítí u generace Z. V rámci první kapitoly teoretické části práce je vymezen pojem sociální síť a představena stručná historie sociálních sítí. Následující kapitola se věnuje samotnému onemocnění Covid-19 způsobeným virem SARS-CoV-2 a s ním spojeným vládním opatřením. Třetí kapitola je věnována rešerši faktorů, které stojí za využíváním sociálních sítí a taktéž je zde stručně představen pojem FoMO. V poslední kapitole teoretické části práce jsou pak představeny nejpoužívanější sociální sítě, jejich historie a rozšířenost v České republice. Praktická část práce byla provedena formou dotazníkového šetření převážně mezi cílovou skupinou do 25 let. Cílem práce bylo zjistit, zda měla pandemie a z ní plynoucí vládní opatření vliv na to, jak generace Z používala sociální sítě. Výsledkem práce jsou tedy informace vyplývající z šetření a vyhodnocené hypotézy, které byly pro výzkum stanoveny.
Vedoucí práce: Jana Syrovátková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses