Využití počítačové grafiky při budování značky - Kulikova, Kseniia; Horný, Stanislav, 1955-; Zichová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Cílem této bakalářské práce je analýza role a významu počítačové grafiky při vytváření značky a její firemní identity. První část práce je proto věnována teorii počítačové grafiky: historii jejího vývoje, typům a základním pojmům využívaným v tomto oboru. Následující část je zaměřena na srovnání dvou nejznámějších konkurenčních kavárenských řetězců - Starbucks a Costa Coffee. Kromě analýzy jejich firemní identity pozornost byla věnována i marketingovým aspektům jako je cílová skupina, positioning a SWOT analýza. V tomto ohledu pro kompletní srovnání těchto dvou značek byl také proveden průzkum mezi milovníky kávy. Analýza dat získaných od respondentů ukázala, který z těchto dvou řetězců se líbí spotřebitelům nejvíce a proč. Třetí část práce je založena na teoretických poznatcích a vlastní zkušenosti a je soustředěna na modelování vlastní kavárny a vytvoření pro ni jedinečné firemní identity a Brandbooku. Takovým způsobem, rozbor dvou kavárenských řetězců a tvorba vizuálního stylu pro fiktivní společnost ukazuje roli počítačové grafiky při vytváření firemní identity značky a zároveň dokazuje její význam v oblastech marketingu a podnikání.
Vedoucí práce: Stanislav Horný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses