Návrh strategie komunikace Fortuna Games a.s. - Nilov, Daniil (2022)
Tématem této bakalářské práce je návrh komunikační strategie sázkové kanceláře Fortuna Game a.s., která působí v České republice od roku 1990. Firma je známá svou širokou sítí poboček, atraktivními kurzy a bonusy, ale také pověstí spolehlivé sázkové kanceláře, které je možné důvěřovat. Hlavním cílem dané práce je vytvořit návrhy, které zlepší komunikaci značky Fortuna s cílovou skupinou, a to na základě provedené analýzy. V práci se využívají odborné vědecké metody, včetně literární rešerše, kvalitativního a kvantitativního výzkumu, ale i syntézy. V teoretické části se popisují základní informace na téma značky a marketingové situační analýzy. V praktické části je pozornost věnována charakteristice sázkové kanceláře a její analýze. Nejprve je stručně popsána historie firmy Fortuna Game a.s., poté je zmíněna její image a vize. V rámci marketingové situační analýzy komunikační strategie dochází k identifikaci cílové skupiny a positioningu značky. Pak je zpracován marketingový mix, provádí se dotazování na téma vnímání značky Fortuna a také hloubkový rozhovor s manažerem firmy. Výsledky analýz jsou shrnuty a zhodnoceny během SWOT analýzy. Její výstupy slouží jako podklad pro navržení způsobů, jak zlepšit komunikaci značky se zákazníky.