Analýza logů pomocí ELKSTACK - Turek, Lukáš; Karkošková, Soňa; Palovská, Helena, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce popisuje řešení, kterým lze využít technologii ELKSTACK (Elasticsearch, Logstash, Kibana) k analýze již existujících textových logů webové aplikace. Nejprve je teoreticky popsán všeobecný význam textových logů. Následuje popis technologie ELKSTACK a popis prostředí, na kterém byla tato technologie zaváděna. Produkční prostředí webové aplikace Datacruit ATS generuje logy, které je potřeba analyzovat. Kvůli tomu, že se aplikace vyvíjená společností Datacruit s.r.o. posouvá rychle vpřed je potřeba mít nad aplikací přehled pro snadnější určování priorit na které opravy, úpravy či nové funkce do jednotlivých modulů se zaměřit z hlediska spokojenosti uživatelů používajících tuto aplikaci. Aplikace obsahuje Nginx log, uWSGI log a log aplikačního serveru. Tyto logy lze využít pro analýzu přístupu do jednotlivých modulů či používání jednotlivých funkcí. Cílem této práce je vytvořit a nakonfigurovat prostředky pro analýzu Nginx logu, uWSGI logu a logu aplikačního serveru pomocí ELKSTACKU. Cíl práce se podařilo úspěšně splnit a v praktické části této bakalářské práce, která se dělí na instalaci, konfiguraci a ukázku validace řešení jsem popsal postup splnění cíle. Po vytvoření a nakonfigurování ELKSTACKU by měla být společnost Datacruit s.r.o trvale schopná analyzovat používání jednotlivých modulů či funkcí aplikace Datacruit ATS.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses