Vplyv psychologie na grafický design - Kocúreková, Lucia; Bedřichová, Petra; Gburíková, Alžbeta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
V tejto bakalárskej práci sa budem venovať analýze prepojenia psychológie a grafického dizajnu a ako môžu poznatky z oblasti psychológie prispieť tvorbe lepšieho grafického dizajnu. Aj keď na prvý pohľad tieto 2 odvetvia nemajú nič spoločné opak je pravdou a hlavne ak ide o tvorbu značky. Hlavným cieľom tejto práce je aplikovanie poznatkov z psychológie na tvorbu grafického náHome Bee. V teoretickej časti sa budem venovať základným informáciám o grafickom designe, základom psychológie, neuromarketingu a jeho výskumným metódam a psychológiou farieb. Tieto aspekty úzko súvisia s tvorbou vizuálnej identity značky a preto v praktickej časti budem navrhovať etiketu pre med od firmy Home Bee a uskutočňovať kvantitatívne dotazníkové šetrenie s A/B testovaním pôvodnej a novej etikety a taktiež budú zisťované informácie o spotrebiteľskom správaní. Následne bude vykonaný kvalitatívny výskum smenším počtom respondentov pomocou neinvazívnych neuromarketingových metód, čo pomôže posúdiť úspešnosť novo navrhnutej etikety. Aj napriek tomu, že každý človek je jedinečný isté veci vnímame podobne, pretože to vychádza z niečoho hlbšieho ako len naše vnímanie a to napríklad z kultúry, spoločnosti či psychologických procesov ktoré prebiehajú v ľudskej mysli.
Vedoucí práce: Petra Ivanega
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses