Návrh strategie komunikace pro salon UP Beauty Studio a příprava podkladů pro rebranding - Pasiukova, Kateryna (2022)
Bakalářská práce „Návrh strategie komunikace pro salon UP Beauty Studio a příprava podkladů pro rebranding“ se zabývá analýzou současného stavu brandu, jeho působením na trhu a nabízí návrh nové strategie komunikace, s ohledem na provedené hloubkové dotazníkové šetření s cílovým publikem salonu. V teoretické části této práce je přehled klíčových pojmů, spojených s marketingem, brandem a jeho složek, kvantitativním a kvalitativním výzkumy, je zmíněno téma rebrandingu a doporučený postup podle odborné literatury. V současné době, kdy všechno rychle vyvíjí a kolem je spousta reklamy a propagačních materiálů, autorka práce rozhodla, že je zapotřebí zmínit jaký vzhled má marketing 21. století a jaké jsou důsledky vlivu reklamy na lidstvo. V praktické části této práce jsou uvedené úspěšné příklady rebrandingu firem ve sféře krásy, které působí na mezinárodním trhu. Pro bližší seznámení se salonem UP Beauty Studio je uvedena analýza konkurentů, cílové skupiny, firemních kontaktních míst, popis obecných cílů salonu a konkrétně spojených s možným budoucím rebrandingem firmy. Ve výsledku je vytvořený nový návrh strategie komunikace s cílovou skupinou a jsou sestavené užitečné podklady pro další využití firmou, kdyby v budoucnu vedení salonu zvažovali provedení rebrandingu.