Využití umbrella brandingu v podmínkách soukromých galerií v České republice - Beloborodova, Alexandra (2022)
Daná práce se zabývá zkoumáním modelu umbrella brandu a možností jeho uplatnění v podmínkách současného českého trhu s uměním, zejména komerčních galerií. Práce se věnuje otázkám brandingu galerií v celku a také aspektům, které z marketingového pohledu ovlivňují činnost kulturních organizací. Cílem práce je prostudovat z teoretického hlediska model umbrella brandu a vyhodnotit možnosti praktického uplatnění daného modelu v podmínkách galerijního byznysu v České republice. Práce obsahuje terminologický slovník, který slouží k lepšímu porozumění tématu, a tři části. Teoretická část zahrnuje odborné informace a poznatky o brandingu obecně, o umbrella brandingu v celku i konkrétně o využití daného modelu v kulturní a kreativní sférách. Druhá část představuje pohled odborníka na vybranou problematiku. Praktická část prezentuje čtenářům rozbor marketingové strategie soukromé galerie v podmínkách České republiky s důrazem na marketing založený na konceptu umbrella brandingu.