Využití elektronického podpisu ve státní správě - Umlauf, Tomáš (2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku elektronického podpisu a jeho aplikace v komunikaci s orgány státní správy. Práce pojednává o elektronické komunikaci a její souvislosti s elektronickým podepisováním. Jsou popsány teoretické principy elektronických podpisů, jejich šifrování a poskytovatelů. Dále je popsána struktura státní správy a aplikace elektronických podpisů na komunikaci s konkrétními orgány. V praktické části je popsáno zřízení certifikátu pro kvalifikovaný elektronický podpis, stav elektronického podepisování v ČR a komparace se stavem ve Spolkové republice Německo a v Rakouské republice.