Využití elektronického podpisu ve státní správě - Umlauf, Tomáš; Papík, Richard, 1962-; Palovský, Radomír, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku elektronického podpisu a jeho aplikace v komunikaci s orgány státní správy. Práce pojednává o elektronické komunikaci a její souvislosti s elektronickým podepisováním. Jsou popsány teoretické principy elektronických podpisů, jejich šifrování a poskytovatelů. Dále je popsána struktura státní správy a aplikace elektronických podpisů na komunikaci s konkrétními orgány. V praktické části je popsáno zřízení certifikátu pro kvalifikovaný elektronický podpis, stav elektronického podepisování v ČR a komparace se stavem ve Spolkové republice Německo a v Rakouské republice.
Vedoucí práce: Richard Papík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses