Aplikace marketingu ve stomatologické ordinaci - Kukol, Tomáš (2022)
Tato práce je zaměřena na aplikaci marketingu ve zdravotnictví, konkrétně se jedná o stomatologickou ordinaci MUDr. Kukolové, která se nachází v Dobříši. Cílem práce je analyzovat současný stav, ve kterém se ordinace nachází a poté poskytnout návrhy na zlepšení v oblasti marketingové komunikace, které vedou ke zlepšení spokojenosti pacientů a celkovému zkvalitnění chodu ordinace. Teoretická část je zaměřena na vymezení pojmů z oblasti marketingu. Jedná se o marketing ve zdravotnictví, marketingový mix ve zdravotnictví a analytické metody marketingu, jako je SWOT analýza, analýza konkurence a analýza cílové skupiny. Praktická část je zaměřena na analýzu stomatologické ordinace za použití dotazníkového šetření, marketingového mixu a již zmíněných analytických metod. Na základě těchto analýz a informací z nich získaných, jsou autorem doporučeny návrhy na zlepšení marketingové komunikace ordinace.