Motivace zaměstnanců v době pandemie - Šimonovská, Veronika (2022)
Bakalářská práce se zabývá motivací zaměstnanců v době pandemie. Cílem práce je analýza vlivu pandemie na práci personality a komparace metod motivace používaných v dané společnosti před pandemií a během ní. Za dílčí cíl byla zvolena analýza spokojenosti zaměstnanců tytéž společnosti s poskytovanými motivačními prostředky. V teoretické části je představen pojem motivace, jsou vysvětleny základní motivační teorie, systém odměňování a představeny motivační prostředky. V poslední části je přiblížena pandemická situace, její dopad na pracovní život a psychické zdraví zaměstnanců. První polovinou praktické části je kvalitativní výzkum formou polostrukturovaného rozhovoru s personalistkou společnosti Henkel ČR, spol. s r.o., v němž jsou rozebírány změny v náplni jejího povolání způsobené pandemií a změny motivačních prostředků užívaných společností. Navazující internetový dotazník se soustředí na spokojenost zaměstnanců s benefity. Výstupy práce mohou být inspirací pro společnost a její budoucí kroky v úpravě motivačních prostředků.