Obchodovanie s emisnými povolenkami - Hajdúk, Richard (2022)
Hlavným cieľom diplomovej práce je vysvetliť obchodovanie s emisnými povolenkami, s dôrazom na obchodovanie v emisnom systéme Európskej únie. Diplomová práca bude mať za úlohu načrtnúť čitateľovi vývoj environmentálnej politiky, ktorý viedol k vzniku emisných povoleniek ako súčasti environmentálnej politiky. Predstaví čitateľovi fungovanie a vývoj európskej implementácie obchodovania s emisnými povolenkami, výsledok daného systému a cenový vývoj emisných povoleniek počas trvania Európskeho emisného systému. Na záver diplomová práca načrtne budúci vývoj emisných systémov vo svete.