Obchodovanie s emisnými povolenkami - Hajdúk, Richard; Brada, Jaroslav, 1964-; Soták, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Hlavným cieľom diplomovej práce je vysvetliť obchodovanie s emisnými povolenkami, s dôrazom na obchodovanie v emisnom systéme Európskej únie. Diplomová práca bude mať za úlohu načrtnúť čitateľovi vývoj environmentálnej politiky, ktorý viedol k vzniku emisných povoleniek ako súčasti environmentálnej politiky. Predstaví čitateľovi fungovanie a vývoj európskej implementácie obchodovania s emisnými povolenkami, výsledok daného systému a cenový vývoj emisných povoleniek počas trvania Európskeho emisného systému. Na záver diplomová práca načrtne budúci vývoj emisných systémov vo svete.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses