Animační postupy užité při vytváření a prohlubování lokální kulturní identity na příkladu Husova sboru ve Vršovicích - Hädler, Leonard (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá prostředky animace kultury, které jsou využívány jednotlivými složkami působícími v rámci Husova sboru ve Vršovicích a jejich dopadu na lokální kulturu. Práce si klade za cíl specifikovat a analyzovat činnost těchto složek, a následně porovnat jejich vytyčené cíle s reálným dopadem na lokální kulturu dané oblasti. Deskripce a analýza je realizována za pomoci veřejně dostupných informací, hloubkových rozhovorů s vnitřními stakeholdery Husova sboru ve Vršovicích, a na základě vlastní zkušenosti autora. Následné vyhodnocení dopadu činností a zároveň návrh na jejich zlepšení proběhne na základě komparace jejich cílů s kvantitativním výzkumem realizovaným pomocí dotazníkového šetření, jehož respondenti se ztotožňují s kulturní identitou Vršovic.