Role marketingu v soukromém sektoru ve zdravotnictví - Buňatová, Hana (2022)
Diplomová práce se zabývá marketingem v soukromém sektoru ve zdravotnictví, předmětem zkoumání je především konkrétní ambulance, a to Bon Medical s.r.o. v Třemošné u Plzně. Teoretická část je věnovaná teoretickým poznatkům z oblasti marketingu obecně, marketingu služeb a marketingu v sektoru ve zdravotnictví. Navazující metodologická část popisuje výzkumné otázky a nástroje marketingového výzkumu, jako je dotazníkové šetření, které zkoumá spokojenost klientů, hloubkový rozhovor s jednatelem společnosti, SWOT analýza a matice SPACE. Praktická část především analyzuje zmiňovanou ambulanci Bon Medical a následně jsou aplikovány marketingové nástroje uvedené v teoretické části. Závěrem práce jsou návrhy a doporučení pro společnost Bon Medical.