Kriminalita v Praze, její prevence a dopady na hospodářství ČR v letech 2010 až 2020 - Kodrlová, Martina; Barák, Vladimír; Šmilňák, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analýza vývoje kriminality na území hlavního města Prahy v období 2010 až 2020. Teoretická část se opírá o významné sociologické, ekonomické a právní prameny, zejména pak o ekonomický článek Garyho S. Beckera. Teoretická část objasňuje nejdůležitější pojmy spjaté s kriminalitou a popisuje preventivní systém kriminality v České republice. Praktická část je zaměřena na analýzu vývoje jak kriminality celkové, tak i vývoje jednotlivých druhů trestné činnosti. Zvláštní důraz je kladen na analýzu výdajů, které se s kriminalitou a její prevencí v Praze pojí. Na základě zjištěných informací jsou předloženy vlastní návrhy, které by mohli pomoci k efektivnějšímu a ekonomičtějšímu řešení této problematiky.
Vedoucí práce: Vladimír Barák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses