Zaměstnávání cizinců v ČR - Marková, Zuzana; Šmíd, David; Říhová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato diplomová práce se věnuje tématu „Zaměstnávání cizinců v České republice“. V současné době je to velice aktuální téma, a to zejména s ohledem na situaci na trhu práce, kdy poptávka po pracovní síle významně převyšuje nabídku práce a zároveň je v ČR velice nízká nezaměstnanost. Jednou z možností, jak pracovníky sehnat, je právě zaměstnávání občanů jiných zemí, kteří do ČR přichází za prací. Cílem této práce je analýza právní úpravy, ale i současné situace, kdy ohledně cizinců panuje velké množství mýtů a polopravd. Dále se práce věnuje i analýze pracovního trhu a nelegálním nebo kvazi-legálním aktivitám pracovníků ze zahraničí a kontrole za stran státu. Na závěr je poté proveden výzkum prostřednictvím osobních rozhovorů, který má za cíl zmapovat situaci ze strany cizinců, kteří přišli do ČR a pracují zde.
Vedoucí práce: David Šmíd
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses