Aplikace marketingu v činnosti politických stran a osobností-Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky 2021 - Urbancová, Anna; Boučková, Jana; Černá, Jitka, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato diplomová práce se zabývá využitím marketingových nástrojů čtyřmi vybranými politickými subjekty při volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky 2021 a tím, jak tyto nástroje vnímají mladí voliči ve věku 18-30 let. Zkoumanými politickými subjekty jsou koalice SPOLU, hnutí ANO 2011, koalice Piráti a Starostové a hnutí SPD. Cílem práce je odhalit, jaké marketingové nástroje ve volební kampani vybraná politická uskupení využila, zda v kampani dosáhla vytvoření integrované marketingové komunikace a jakým způsobem se snažila oslovit skupinu mladých voličů. Pro dosažení cíle je nejprve analyzováno využití marketingových nástrojů politických subjektů z veřejně dostupných zdrojů. Následně jsou vedeny polostrukturované rozhovory s 11 mladými voliči, které odhalují jejich vnímání volebních kampaní a marketingových nástrojů kandidujících subjektů. Následně je posouzena efektivita využití marketingových aktivit a na základě získaných zjištěních jsou navrženy nástroje politického marketingu, jejichž využití by šetřeným politickým stranám a koalicím mohlo přinést lepší než dosažené výsledky.
Vedoucí práce: Jana Boučková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses