Problémy vyhledávání informací v prostředí Internetu - Duchenko, Anastasiia (2022)
Cílem mé práce je analyzovat chovaní uživatele s časem a vývojem Internetových vyhledavačů. Ve své práci se zaměřím na historii Internetu a na rozdíl mezi Webem 2.0 a Webem 3.0. V další časti vysvětlím metody vyhledávaní informací, popíšu jednotlivé druhy, které se používají při vyhledávaní, rozeberu způsoby, které uživatelé mohou využívat k relevantnějším výsledkům vyhledávaní. V dalších částech se zaměřím na důvěryhodnost a aktuálnost výsledků hledání. V praktické časti práce se budu zabývat chováním uživatelů̊ při vyhledávaní na základě informací z vlastního průzkumu. V další části budu porovnávat vývoj chování uživatelů během vyhledávání na Internetu od roku 2010 až do roku 2022.