Problémy vyhledávání informací v prostředí Internetu - Duchenko, Anastasiia; Sklenák, Vilém, 1963-; Papík, Richard, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Cílem mé práce je analyzovat chovaní uživatele s časem a vývojem Internetových vyhledavačů. Ve své práci se zaměřím na historii Internetu a na rozdíl mezi Webem 2.0 a Webem 3.0. V další časti vysvětlím metody vyhledávaní informací, popíšu jednotlivé druhy, které se používají při vyhledávaní, rozeberu způsoby, které uživatelé mohou využívat k relevantnějším výsledkům vyhledávaní. V dalších částech se zaměřím na důvěryhodnost a aktuálnost výsledků hledání. V praktické časti práce se budu zabývat chováním uživatelů̊ při vyhledávaní na základě informací z vlastního průzkumu. V další části budu porovnávat vývoj chování uživatelů během vyhledávání na Internetu od roku 2010 až do roku 2022.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses