Digitalizace na trhu práce se zaměřením na oblast vzdělávání - Zástěrová, Adéla; Hubinková, Zuzana, 1971-; Vávra, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou digitalizace na trhu práce se zaměřením na vzdělávání. Cílem práce je analýza dopadů, fyzických i psychických, na zaměstnance a zaměstnavatele, zejména pak na vysokých školách. V teoretické části jsou definovány základní termíny spojené s digitalizací, jako jsou informační a komunikační technologie, umělá inteligence, internet. Dále jsou v této části uvedeny moderní technologie, jež jsou ve vzdělávání využívané nejvíce, včetně pracovních procesů, u nichž jsou využívány. Uvedena jsou pozitiva, negativa a celkové dopady procesu digitalizace na jedince. Praktická část poté zahrnuje kvalitativní výzkum z oblasti vysokoškolského prostředí, zabývající se skutečností, jak zaměstnavatelé na straně jedné a zaměstnanci na straně druhé vnímají digitalizaci na trhu práce, obzvláště pak na jejich pracovišti. Na konci práce se objevuje shrnutí spojující část praktickou a teoretickou. Závěrem je doporučení pro praxi na trhu práce na vysokých školách.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses