Porovnání úrovně stresu u administrativních pracovníků a pracovníků ve výrobě ve firmě XY na Ukrajině v době pandemie COVID 19 - Khramtsova, Yuliia (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá otázkou zjištění a následného porovnání úrovní stresu u pracovníků administrativní a výrobní sfér ukrajinské pobočky společnosti XY, která se věnuje výrobě v potravinářském průmyslu. V teoretické části jsou probrány vztahující se k zadané problematice základní pojmy, a konkrétněji, příčiny vzniku stresu a jeho důsledky, charakteristika pracovního stresu, jeho působení na vybrané kategorie pracovníků a vliv celosvětové pandemie COVID-19 na duševní zdraví zaměstnanců. Praktická část práce se navazuje na teoretickou část a obsahuje popis výzkumného projektu, provedeného pomocí kvantitativní metody sběru dat ve formě dotazníkového šetření. Mezi cíle bakalářské práce patří prokázaní zvýšení úrovně pracovního stresu u administrativních a výrobních zaměstnanců společnosti XY, identifikace nejvýznamnějších stresorů v práci a porovnání vlivu těchto faktorů na každou ze skupin pracovníků. Výstupy práce mohou být přínosnými nejen pro zkoumanou společnost XY, ale i pro její další pobočky, které se nacházejí po celé Evropě. Důležitým je také zdůraznit, že výzkumný projekt byl zpracován před válečným konfliktem na Ukrajině, který se začal 24.02.2022.