Pracovní motivace softwarových profesionálů, její problémy a specifika - Rollerová, Terezie; Valový, Marcel; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce se zabývá pracovní motivací softwarových profesionálů, jejími problémy a specifiky. Jejím cílem je tuto oblast prozkoumat a identifikovat faktory mající na ni vliv. V úvodu je představen důvod výběru tohoto tématu. Teoretická část práce je zaměřena na definici motivace a její typy. Dále popisuje pracovní motivaci, její historii a teorie a zaobírá se faktory ovlivňující motivaci softwarových profesionálů. Nakonec pojednává o typech osobností, které také mají podstatný vliv na motivaci. Obsah této části je zpracován za pomoci rešerše literatury týkající se daného problému. V empirické části jsou popsány metody zkoumání motivace u softwarových profesionálů a výsledky provedených analýz. Výzkum byl proveden pomocí dvou dotazníkových šetření a získaná data byla následně podrobena tematické analýze a popisu pomocí deskriptivní statistiky. Došlo ke zjištění, že nejpodstatnějším faktorem, který pracovní motivaci, v oblasti informačních technologií, ovlivňuje, je lidský přístup. Dále bylo zjištěno, že firemní benefity mají pro pracovníky velmi malý přínos a bylo by na zvážení přezkoumat, jak je přeformulovat, aby dostály svému účelu. V závěru se nachází shrnutí práce, vlastní úvahy nad tématem a doporučení možných řešení nalezených problémů.
Vedoucí práce: Marcel Valový
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses