Vliv používání sociálních sítí na komunikační dovednosti jedince v IT firmách na Ukrajině - Kostitsyna, Yelyzaveta; Hubinková, Zuzana, 1971-; Obadal, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Pracovníci IT oboru na Ukrajině musejí kvůli specifikům své práce často používat sociální sítě, a proto mohou být vystaveni jejich negativním vlivům. Spolu s tím existuje zažitá představa, že pracovníci IT oboru mají slabé komunikační dovednosti. Cílem práce v této souvislosti bylo zjistit, zda pracovníci IT firem na Ukrajině opravdu používají sociální sítě častěji než běžná populace, mají při tom slabé komunikační dovednosti a je-li mezi tím nějaká souvislost. Prostřednictvím dotazníku, za použití chí-kvadrát testu v kontingenční tabulce a korelační analýzy bylo zjištěno, že IT pracovníci z ukrajinského města Dnipro používají sociální sítě méně než běžná populace, mají komunikační dovednosti na střední úrovni, a že tyto dva faktory spolu nesouvisí. Částečně se tedy podařilo vyvrátit stereotyp o tom, že IT pracovníci neumějí komunikovat, naopak se ukázalo, že v oblasti komunikace vykazují pozitivní posuny. Projekt bakalářské práce byl zpracován do 24.2.2022, tedy před válečným konfliktem na Ukrajině.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses