Harmonizace pracovního a rodinného života žen v manažerských pozicích - Vítková, Kristýna; Hubinková, Zuzana, 1971-; Válková Tarasova, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se zaměřuje na společensky aktuální téma harmonizace pracovního a rodinného života se zaměřením na ženy v manažerských pozicích, které jsou současně matkou. Motivací k napsání této diplomové práce je vyvrácení zažitého stereotypu, že ženy nedokáží sladit práci s rodinou, a proto by se na cestu manažerské dráhy neměly vydávat. Cílem diplomové práce je zmapovat, jaké aspekty vstupují do pracovní a rodinné spokojenosti žen na manažerských pozicích a jaké volí manažerky strategie při harmonizaci pracovního a rodinného života. Teoretická část práce poskytuje přehled toho, co je již známo o tématech jako ženy v managementu, model hlavního živitele/živitelky rodiny a dvoukariérová partnerství, životní spokojenost, harmonizace pracovního a rodinného života a strategie spojené s jejím zvládáním. Pro účel diplomové práce jsou v praktické části použity kvalitativní formy výzkumu. Základem jsou polostrukturované rozhovory s matkami, které mají zkušenost s prací na manažerské pozici. Hlavním výstupem kvalitativního šetření jsou zjištění, která prohlubují současné poznání a poukazují na časový vývoj zkoumané problematiky. Praktický přínos tkví především v doporučení, jaké strategie mohou manažerky využívat při slaďování práce a rodiny.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses