Vplyv obalu baleného piva na preferencie spotrebiteľa a vplyv obalového materiálu na konzumné preferencie spotrebiteľov - Bernát, Richard; Procházková, Markéta; Kompas, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cieľom tejto diplomovej práce je zistenie vplyvu obalu baleného piva a jeho prvkov na nákupné rozhodovanie slovenských spotrebiteľov, ako aj vplyv obalového materiálu na ich konzumné preferencie. V teoretickej časti sú pomocou odbornej literatúry popísané základné pojmy súvisiace so spotrebným chovaním a rôzne výskumy súvisiace s obalom, či obalovým materiálom. Následne sú v metodologickej časti popísané kvantitatívne výskumné metódy realizované v rámci praktickej časti práce. Praktická časť sa začína sekundárnym výskumom a analýzou aktuálnej situácie na slovenskom trhu piva, a pokračuje vyhodnotením výsledkov dotazníkového šetrenia a degustačného experimentu. Na konci práce sú výsledky prevedených metód zhrnuté, a zároveň doplnené o pár odporúčaní pre spoločnosť Plzeňský Prazdroj Slovensko, ktorej boli výsledky výskumov poskytnuté.
Vedoucí práce: Markéta Procházková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses