Osobní přeprava přes Lamanšský průliv - Znamenáčková, Adéla; Mervart, Michal, 1977-; Vintner, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se věnuje analýze osobní námořní dopravy přes Lamanšský průliv. Teoretická část se zabývá historií dopravy i námořní dopravy, přiblížením různých druhů trajektů a trajektových tras ve světě a také krátce nastíní současnou situaci ohledně udržitelné dopravy. Nebudou opomenuty ani bezpečnostní podmínky a jiné způsoby osobní námořní dopravy. Praktická část už se věnuje samotné analýze, kde postupně dojde k představení trajektových společností, které operují v Lamanšském průlivu, budou více přiblíženy nabízené služby a flotila. Sekundární výzkum praktické části mapuje spojení mezi kontinentální Evropou a Britskými ostrovy pomocí třech modelových tras a porovnává jednotlivé trajektové trasy s Eurotunelem.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses