Využití mHealth v oftalmologii - Klimentová, Tereza (2022)
Bakalářská práce se zabývá využitím mHealth v oftalmologii. Cílem této práce je představit mHealth v souvislosti s jeho využitím v oblasti očního lékařství, zanalyzovat dostupné mobilní aplikace na trhu s detailnějším zaměřením na ty, které jsou určené pro průběžné monitorování a kontrolu změn vidění, zhodnotit jejich přínosy a vytvořit návrh implementace konkrétních aplikací do lékařské praxe. V jednotlivých kapitolách jsou představeny hlavní aspekty mHealth, včetně příležitostí, které přináší, ale i hrozeb, jež je nutné pečlivě sledovat a eliminovat. Část práce je věnována i samotné legislativě, která tuto oblast upravuje. V rámci bakalářské práce je také popsáno využití umělé inteligence v oftalmologii, včetně konkrétních algoritmů. Nejdůležitější část je pak zaměřena na analýzu oftalmologických aplikací, dále na zmapování aktuálních procesů oční ordinace a jejich změnu na základě implementace vybraných aplikací.