Mobilní transakce - Beyr, Jakub; Sigmund, Tomáš; Korčák, Jiří, 1994-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá mobilními platbami skrze technologii NFC, a především informovanosti a rozšířenosti na českém trhu. Hlavním cílem práce je zjištění, jak moc je český trh informovaný o NFC mobilních platbách, zda a z jakého důvodu jsou používány či nepoužívány a jaké platební aplikace či systémy jsou nejvíce používány nebo s jakými je nejlepší zkušenost. Společně s tímto cílem si práce klade za úkol seznámení s mobilními platbami jako takovými, s technologií NFC a s nejvíce používanými NFC platebními systémy/aplikacemi pro chytré telefony a hodinky na českém trhu. Hlavním výsledkem zkoumání a přínosem této práce je určení, že lidé v české republice mají velké povědomí o NFC mobilních platbách a že jsou lidmi dost využívány, což potvrzují i platební statistiky, které říkají, že zhruba každá pátá elektronická platba je provedena pomoví NFC mobilní platby. Dalším zajímavým zjištěním je, že lidé ve velké míře věří bezpečnosti mobilních plateb skrze NFC.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses