Strategická analýza podniku Dona, s.r.o. Veľké Revištia - Vaľová, Natália; Špička, Jindřich, 1981-; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Táto práca sa zaoberá návrhom stratégie pre nájdenie príležitostí na domácom trhu a zaradenie ekologického produktu do portfólia podniku Dona, s.r.o. Veľké Revištia. Prostredníctvom strategickej analýzy sú odhalené príležitosti, hrozby a vyhodnotené silné a slabé stránky podniku. V teoretickej časti sa nachádza opis jednotlivých nástrojov, ktoré sú následne použité v praktickej časti. Praktická časť je zložená z analýzy vonkajšieho prostredia, analýzy zdrojov a schopností a syntézy. Nástroje použité v analýze vonkajšieho prostredia sú PESTLE, Porterov model 5 síl a analýza konkurencie. Pomocou VRIO, hodnotového reťazca, finančnej analýzy a BCG matice sú vyhodnotené jednotlivé schopnosti podniku. Výsledky obidvoch častí sú zobrazené v syntéze v nástrojoch SWOT analýzy a TOWS matici. Na základe toho je vytvorená odporúčaná stratégia.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses