Hudobný festival- prípadová štúdia Medzinárodný folklórny festival Myjava - Cilík, Jakub (2022)
Bakalárska práca rozoberá organizáciu kultúrneho podujatia a zameriava sa na jednotlivé časti projektového riadenia a vplyv ich plynulosti na návštevnosť. V teoretickej časti sú zmapované jednotlivé faktory projektového riadenia, dopady hudobných podujatí na miesto konania a priblížená situácia folklórnych podujatí na Slovensku. Praktická časť je vypracovaná formou prípadovej štúdie Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava s bohatou históriou a pevným postavením na špičke amatérskych folklórnych podujatí na Slovensku. Informácie pre praktickú časť budú spracované z osobných rozhovorov s členmi prípravného výboru MFFM, ktorý nám priblížia jednotlivé časti prípravy festivalu. V práci bude na záver zhodnotená príprava MFFM v porovnaní s odbornou literatúrou a navrhnuté možné odporučenia pre zlepšenie plynulosti riadenia a zvýšenia návštevnosti.