Využití otevřených dat o veřejné dopravě v dialogovém systému - Vilímec, Vojtěch (2022)
Tato práce se zabývá návrhem a tvorbou chatbota, který uživateli poskytne základní informace o veřejné hromadné dopravě jako je vyhledání spojení, zobrazení odjezdů ze zastávky nebo nákup jízdenek. K tomu jsou využita otevřená data Pražské integrované dopravy ve formátu GTFS a několik API. Výsledkem práce je chatbot, který běží v rámci instant messaging aplikace Telegram. Práce mimo jiné poskytuje pohled na tvorbu chatbota od nuly v programovacím jazyce Python či prohloubení teoretických znalostí v oblasti otevřených dat a API.