Využití otevřených dat o veřejné dopravě v dialogovém systému - Vilímec, Vojtěch; Vencovský, Filip; Maršálek, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato práce se zabývá návrhem a tvorbou chatbota, který uživateli poskytne základní informace o veřejné hromadné dopravě jako je vyhledání spojení, zobrazení odjezdů ze zastávky nebo nákup jízdenek. K tomu jsou využita otevřená data Pražské integrované dopravy ve formátu GTFS a několik API. Výsledkem práce je chatbot, který běží v rámci instant messaging aplikace Telegram. Práce mimo jiné poskytuje pohled na tvorbu chatbota od nuly v programovacím jazyce Python či prohloubení teoretických znalostí v oblasti otevřených dat a API.
Vedoucí práce: Filip Vencovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses