Systém pro podporu výuky programování - Mikulenka, Tomáš (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem systému pro podporu výuky programování. Hlavním cílem práce je navrhnout systém pro podporu výuky programování předmětů softwarového inženýrství na Fakultě informatiky a statistiky Vysoké škole Ekonomické v Praze zohledňující potřeby výuky současných kurzů. V práci je nejprve popsán výchozí stav výuky, načež jsou představeny klíčové pojmy a způsob metody práce. Na základě analýzy zainteresovaných stran a získaných informací je definován výchozí problém k řešení. Následně je popsán samotný návrh řešení a jednotlivé funkcionality. V poslední části je formou diskuse zhodnoceno naplnění požadavků a cílů práce.