Návrh komunikační strategie Ministerstva zahraničních věcí České republiky - Lekešová, Kristýna (2022)
Cílem diplomové práce je navržení komunikační strategie pro Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, která má vést k zefektivnění komunikace s veřejností, zlepšení image ministerstva a zvýšení návštěvnosti komunikačních kanálů. V teoretické části práce je interpretován význam a specifika komunikační strategie ve veřejné správě. Náplní praktické části je obsahová analýza dosavadní komunikace ministerstva v online prostředí, expertní rozhovory a benchmarking. Jako příklad dobré praxe slouží komunikační strategie Ministerstva zahraničních věcí Velké Británie. Vlastní dotazníkové šetření se zabývalo hodnocením komunikace MZV ČR na sociálních sítích a webových stránkách z pohledu českých občanů. Na základě dat MML-TGI byly vymezeny 3 cílové segmenty na Facebooku, Twitteru a webových stránkách MZV ČR, jejichž charakteristiky reflektuje navržená komunikační strategie.