Fenomén dezinformací v medicíně - Nováková, Barbora; Papík, Richard, 1962-; Sklenák, Vilém, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce se zabývá tématem dezinformací, které se týkají témat ze zdravotnictví z pohledu široké veřejnosti. Cílem práce je popsat a historicky zařadit dezinformace a analyzovat boj proti lživým zprávám v oblasti zdravotnictví. Teoretická část práce se věnuje dezinformacím z různých úhlů pohledu. Dává si za úkol definovat, co to dezinformace je a jak tenká je hranice mezi souvisejícími pojmy jako například misinformace, malinformace atd. Dále zasazuje původ dezinformací a jejich šíření do historického kontextu. Zároveň popisuje prostředky, kterými lze proti dezinformacím bojovat a kdo je za dezinformátory označován. Praktická část práce se věnuje analýzám webů bojujícím proti dezinformacím v souvislosti s pandemií COVID-19, které spravuje a spravovalo Ministerstvo zdravotnictví České republiky. Tato analýza je doplněna o porovnání s jinými evropskými státy a dalšími opatřeními, které během infodemie nastaly.
Vedoucí práce: Richard Papík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses