Veřejný prostor v Berouně - Šmídová, Simona (2022)
Práce se zabývá problematikou veřejného prostoru, jeho plánování a sociálními aspekty jeho využití. Konkrétně se zaměřuje na město Beroun a jeho veřejný prostor. Cílem práce je popsat faktory veřejného prostoru, které mají vliv na kvalitu života ve zkoumaném městě a jeho vnímání obyvateli. Snaží se zjistit, jak se občané Berouna ve veřejném prostoru města cítí, jak ho využívají a na základě této analýzy odvodit možnosti zkvalitnění života ve městě. Práce využívá výzkumné metody hloubkových rozhovorů s použitím metody tvorby mentálních map.