Rozšíření možností uživatelských zpráv v aplikaci kamzasnehem.cz - Vít, Lukáš; Vojíř, Stanislav; Valový, Marcel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Internet je plný sportovců, kteří se chtějí dělit o své zkušenosti, zážitky či sportovní aktivity. Jedním z míst, kde je toto možné, je aplikace Kam za sněhem. Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou nových funkcionalit za účelem rozšíření možností uživatelských zpráv v této aplikaci, která je dostupná na adrese kamzasněhem.cz. Hlavním cílem práce byl návrh, implementace, testovaní a následné nasazení nových rozšíření na produkční prostředí. Rozšíření webové aplikace byla naprogramována v jazyce PHP za využití frameworku Symfony. Pro implementaci některých funkcí byl využíván také JavaScript a pro vykreslení map se použilo Mapy.cz API. Mezi přidaná rozšíření patří detail zprávy, možnost upravit zprávu a přidat GPX záznam, synchronizace fotografií s GPX záznamem, propojení se sportovní aplikací, úprava zobrazení fotografií, mapa oblastí a také nové odkazy a miniatury pro zpřehlednění aplikace. Pro dosažení cíle byla nejprve provedena rešerše podobných aplikací a seznámení s projektem Kam za sněhem. Poté byl charakterizován současný stav aplikace a popsány použité technologie. Následně byl proveden návrh, implementace, testování a nasazení na produkční prostředí každé nové funkcionality. Na závěr bylo realizováno uživatelské testování, jehož zpětná vazba byla autorem zpracována. Výsledkem bakalářské práce je rozšířená aplikace Kam za sněhem o několik užitečných a originálních funkcí, které mohou udělat aplikaci atraktivnější, přehlednější a konkurenceschopnější. Práce může být také přínosem pro další vývojáře, kteří používají framework Symfony nebo by chtěli implementovat podobné funkce.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses