Komparace chytrých měst v České republice a možné kroky pro hlavní město Praha - Nekov, Tomáš; Kislingerová, Eva, 1950-; Alina, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tématem diplomové práce je koncepce Smart Cities v České republice. Hlavním cílem práce je zmapování současné situace a vytvoření uceleného přehledu realizovaných, či plánovaných projektů v chytrých městech ČR. Z provedené analýzy jsou následně vytvořena doporučení pro další rozvoj problematiky v hlavním městě Praha. Dílčím cílem práce je poskytnutí informací o současném stavu technologií a chytré infrastruktury a zároveň seznámení čtenáře s nejnovějšími trendy v oblasti Smart City, a to díky hluboké literární rešerši zahraničních a tuzemských zdrojů. K porovnání v rámci České republiky byla zvolena města, která se problematikou zabývají již několik let a řadí se mezi špičku v ČR. Jedná se o Kolín, Písek, Hradec Králové, Plzeň, Ostravu a Brno. Provedený souhrn projektů poskytl komplexní obrázek na koncepci Smart City v České republice a mohl tak být východiskem pro navrhovaná doporučení a možné kroky pro nejen hlavní město Praha.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses