Expanze firmy Česká Zbrojovka na území USA - Tomek, David; Špička, Jindřich, 1981-; Stasa, Michele; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou expanze společnosti Česká Zbrojovka a.s. na území USA. Cílem práce je identifikovat silné a slabé stránky společnosti, které mohou pomoci při expanzi, stejně tak jako potenciální hrozby a příležitosti, které při ní mohou nastat. V rámci práce je provedena analýza trhu a podmínek pro vstup na trh ozbrojených složek. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou představeny jednotlivé použité nástroje a analýzy, které jsou následně aplikovány na holdingovou společnost Colt CZ Group, pod kterou Česká Zbrojovka patří. Praktická část je složena z analýz vnějšího okolí, do kterého se řadí analýza mikrookolí a makrookolí, a z analýz vnitřního prostředí. Všechny analýzy jsou pak shrnuty ve SWOT Analýze, na jejíž základě jsou vytvořena strategická doporučení.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses