Návrh střednědobé strategie podniku Economia, a.s. s využitím nástrojů strategické analýzy - Pírek, Petr (2022)
Cílem této bakalářské práce bylo navrhnout střednědobou strategii pro podnik Economia, který působí v mediálním odvětví. Práce byla zpracována metodou výzkumné případové studie. Cílů práce bylo dosaženo nástroji strategické analýzy, kterými byly například PEST analýza, Porterův model pěti sil, VRIN analýze, GE McKinsey matice nebo SWOT analýza. Nejdříve byly objeveny příležitosti a hrozby. Dále byly popsány silné a slabé stránky podniku. Tyto interní a externí faktory byly vzájemně vyhodnoceny pomocí SWOT analýzy a TOWS matice. Z výsledku syntézy bylo vybráno pět nejdůležitějších vztahů mezi interními a externími faktory, na jejichž základě byla navržena strategie. Autor doporučil spolupráci mezi tituly z portfolia, rozvoj paywallu, založení platformy pro komentáře autorů, rozvoj online zpravodajství a omezení využívání sociálních sítí zaměstnanci podniku.