Riešenie dátovej kvality v bankovníctve - Rimarčíková, Sabína (2022)
Žijeme v dobe, kedy sa kladie veľký dôraz na dáta. Spoločnosti musia začať rozlišovať kvalitné dáta od nekvalitných a zamerať sa na zvýšenie ich kvality. Cieľom tejto bakalárskej práce je priblížiť dátovú kvalitu a proces jej riešenia v jednej z najväčších bánk na českom bankovom trhu. Práca je rozdelená na dve logické časti. Prvá časť je teoretická a zaoberá sa priblížením bankového sektora v Českej republike, definovaním dátovej kvality, určením kedy sú dáta kvalitné a kedy nekvalitné a určením hlavných príčin vzniku chýb. V poslednom rade bol priblížený pojem Data Governance a jeho súvislosť s dátovou kvalitou. Praktickú časť tvorí case study, ktorá zahrňuje popis rolí, procesov a nástroja, ktorý napomáha v udržiavaní kvality dát v jednej z najväčších bánk na českom bankovom trhu.