Začlenění Business Intelligence do řízení IT střední firmy - Hrutková, Klaudia; Pour, Jan; Chaloupka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato práce se věnuje vytvoření pilotního Business Intelligence řešení pro skutečnou IT společnost zaměřenou na služby na základě autorkou provedené analýzy dat a potřeb společnosti z pohledu analytických a plánovacích aplikací. Současně jsou v práci stručně popsány i oblasti řízení firmy a IT, možné problémy v řízení IT a příklad jejich řešení. Čtenář se také seznámí s pojmem Business Intelligence a jeho spojitostí soblastí IT. Na tomto teoretickém úvodu dále staví praktická část práce, kde je v prvém kroku provedena analýza firmy a jejího řízení. S využitím znalostí autorky a osobních rozhovorů s managementem společnosti jsou dále sesbírány veškeré potřebné požadavky k návrhu vhodného BI řešení. Na závěr je v produktu Power BI Service a Power BI Desktop vytvořena jednotná datová základna včetně potřebných výpočtů pro sledované ukazatele, které slouží jako základ pro tvorbu reportů a dashboardů. Spolu s tím byly vytvořeny i ukázkové reporty sloužící k prezentaci možností tohoto BI řešení a jeho potenciálních přínosů.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses