Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie podniku Tiskárna Knopp s.r.o. - Ionova, Maria (2022)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit ekonomický vývoj a navrhnout změny finančního řízení společnosti Knopp s.r.o. Jedná se o společnost zabývající se tiskem. V teoretické části dojde k vysvětlení jednotlivých postupů finanční analýzy, na základě kterých bude založeno zhodnocení ekonomického vývoje společnosti v praktické části. V praktické části budou na základě zjištěných ukazatelů finanční analýzy zhodnocena stávající finanční strategie a navrhnuta strategie finančního zdraví. S ohledem na současnou situaci finanční analýza zároveň ukáže, jaký důsledek má na společnost Tiskárna Knopp s.r.o. světová pandemie Covid-19. Na těchto doporučeních by mohl těžit vrcholový management podniku. Finanční analýza bude provedena pomocí účetních výkazů podniku za období 2016–2020.