Nadměrná psychická zátěž a její vliv na pracovní výkon člověka - Lébrová, Diana; Motlová, Veronika; Hubinková, Zuzana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem nadměrné psychické zátěže na pracovní výkon zaměstnance. Nejprve je popsána problematika stresu a jeho následků, jak stres souvisí s různými onemocněními a jaké stresory lze nalézt v pracovním prostředí. Dále je vysvětlen pojem pracovní výkon a jak je ovlivněn stresem. Samostatná kapitola se věnuje také syndromu vyhoření a metodám jeho zjištění, z nichž nejpoužívanější je dotazník o vyhoření Maslach Burnout Inventory, který byl použit ve výzkumné části práce při zkoumání úrovně vyhoření zaměstnanců call-centra České spořitelny. Z výsledků bylo patrné, že zaměstnanci jsou velmi vystresovaní a velká část dotazovaných trpí nebo je ohrožena vyhořením. V závěru práce jsou shrnuty výsledky šetření a navržena různá řešení na eliminaci nalezených stresových faktorů.
Vedoucí práce: Veronika Motlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses