Strukturální problémy a dluhová krize řecké ekonomiky pohledem teorie optimálních měnových oblastí - Bezemková, Romana; Šíma, Ondřej; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce se věnuje dluhové krizi eurozóny z pohledu řecké ekonomiky. Práce se zaměřuje na detailnější popis ekonomických a strukturálních problémů řecké ekonomiky, popis řecké dluhové krize, plnění kritérií OCA, vyhodnocení vstupu Řecka do EMU a návrh možných řešení problémů Řecka (popřípadě celé EMU) na mikroekonomické i makroekonomické úrovni. Hlavním cílem diplomové práce je ukázat, že dluhová krize eurozóny nebyla způsobena pouze předlužením států jižního křídla eurozóny a následky globální ekonomické krize započaté roku 2008, ale i problémy uvnitř samotných členských států spojených s vnitřní a vnější nerovnováhou.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses